sunnuntai 13. maaliskuuta 2011

Voihan power shoulder!

Jokunen kuukausi takaperin seikkailin tunteja idearikkaassa MADE-blogissa ja silmiini osui tämä, 90 minute shirt-tutorial. Olen aina tykännyt siitä miltä kirjekuorikaulukset näyttävät, mutta vihannut niiden roikkumista. Sitten ostin Juniorille Bodenilta pari t-paitaa kyseisellä tyylillä ja ne istuvat aivan mielettömän hyvin. Eivät lörpötä, eikä niissä ole muutenkaan mitään vikaa, joten pakkohan tuota köyhän naisen peitetikkiä oli kokeilla, näytti se vaan niin "siistiltä".


Ei se vaan vieläkään onnistu. Lörpöttämisestä ei ole pelkoakaan, mutta voi itku mitkä hartiat Juniorille tällä paidalla saa. Kunnon 80-luvun power shoulderit. 
Minä vielä, omasta mielestäni oikein nerokkaana, päätin kokeilla sitä suoraan tälle JNYn kankaalle...

Mietin pitkään (paita on ollut valmiina jo vajaan kuukauden) missä menin vikaan.
 Kuten tuosta toisesta kuvasta ehkä huomaa, olen kiristänyt resoria ommellessa. Siksipä se siis kinnaa ja nostaa hartiat ylös. Jotain tekemistä saattaa olla myös kangasvalinnalla, tuo kun on melkoisen tönköksi painettua singleä. Tai sillä että halusin käyttää hiukan leveämpää resorikaistaletta.
Enkä muuten jaksanut tehdä noihin hihoihin tuota "peitetikkiä".

Kaavan pohjana käytin sekä Bodenin paitaa, että joskus jostain vanhasta käsityökirjasta kopioitua paidan kaavaa. Pientä hienosäätöä se kaipaa, mutta eiköhän tästä saada vielä oikein kelpo kaava. Varsinkin kun saan tuon valmistuspuolen kuntoon.

------------------------------------------------------------------------

Jokohan sitä ensi viikolla ehtisi ompelemaan. Meillä on taas flunssaista. Itse vielä yskin, Juniori on edelleen räkäinen sekä kärttyinen (hampaita? sormet on ainakin koko ajan suussa) ja Esikoiselle nousi viikolla kuume. Ideoita on pää täynnä, mutta aikaa ja voimia niiden toteutukseen ei. 
Äh, ei vain jaksaisi enää sairastella.
Postiivisena asiana tässä on kuitenkin se, että olen ehtinyt istua koneella. Olen kierrellyt ympäri maailmaa ihanien blogien seurassa. Saanut hirvittävästi inspraatiota. Ja tonnikaupalla 'to do'-listalle päätyneitä juttuja.

12 kommenttia:

  1. Kiitti linkistä, pitänee joskus itsekin kokeilla tuota feikki-peitetikkiä! Oikein kivan näköinen ja värinen tuo paita kuitenkin on, harmi ettei istu päälle toivotulla tavalla.

    VastaaPoista
  2. Minä yritin aikani tuota 90-minuutin paitaa, mutta mikään versio tuosta kauluksesta ei minun taidoillani onnistunut, joten luovutin viimein :P

    VastaaPoista
  3. Tämä on ollut mun to do-listalla jo pitkään enkä vain saa aikaiseksi. Tuo taitaa olla vaan haastava tuo kaulus.

    VastaaPoista
  4. Mukava värimaailma tuossa puserossa! Ja saahan sitä pikkumieskin olla vähän harteikas :)

    VastaaPoista
  5. Tota feikki-peitetikkiä minäki katsellu ja mietiskelly, viel jäänyt meitintä asteelle :)
    Kirjekuorikauluksia en kovin montaa ole tehnyt, mut senverta olen huomannut että itse kangas on kyl aika isos osios siin, mitä paksumpi sitä tönkömpi. olis kyl kiva saada joltaki homman osaavalta pari hyvää vinkkiä :D

    VastaaPoista
  6. oon tehnyt muutaman kirjekuorikaluksellisen paidan ja bodyn, ja ihan hyvin ovat onnistuneet. Itse olen tosin ommellut "perinteisellä" tyylillä, eli ensin resori/trikoosuikale saumurilla kiinni nurjalle puolelle, sitten kääntänyt resorin oikealle puolelle ja kaksoisneulalla tikki päälle. Resoria saa venyttää aika paljon tuossa saumurointivaiheessa, koska se menettää jotenkin kimmoisuuttaan kun siihebn pistää tuon kaksoistikkauksen. Hyvin istuvia on tullut mielestäni :D

    VastaaPoista
  7. Viimekesän Ottobressä oli kans tommonen body-ohje, en ole lerpattelun takia tohtinut edes kokeilla. Tuotoksesi on kyllä söpö, niin vaate kuin lapsikin.

    VastaaPoista
  8. Mä oon tätä samaa paitaa virponut jo monta kertaa että kokeilisko vai tekiskö jotain muuta, aina ollut sitten jotain muuta. Näyttää kuitenkin kivalta olista huolimatta, että ehkäpä tämä päätyy sinne tehtyjen listalle piakkoinkin.

    VastaaPoista
  9. Jollain tapaa kyllä tykkään aivan mielettömästi, ei ne hartiat nyt niin isot ole! :)

    Saanko udella, mistä tätä ihanan väristä resoria? On juuri passeli sävy muutamaan tuotokseen ;)

    VastaaPoista
  10. Nyt kun paita on ollut hetken käytössä niin kangaskin on hiukan "rentoutunut" ja ei tönkötä enää niin pahasti. Pitää kokeilla jollakin pehmeämmällä vielä, paremmalla kaavalla ja ehkä kapeammalla resorilla :D

    Anni: Resori on Marimekkoa. Ostin ystävämyynnistä useamman paketin ja nyt odotan että pääsen uudelleen ystävämyyntiin hamstraamaan noita lisää. Aivan loistavan laadukkaita ovat.

    VastaaPoista
  11. Voi että, sitten minun voi olla mahdotonta sitä saada :) Resoreissa on muuten ihan tajuttomasti laatueroja, jotkut kulahtaa ja on tosi vaikeita ommella, toiset ihanan "napakoita". Marimekolta odottaakin kyllä laatua :)

    VastaaPoista
  12. Anni: Paljonko mahtaisit tarvita? Jos sulle riittää 20cm korkea ja 70cm leveä (tuplaten 140cm kun on putkena) palanen niin voisin sellaisesta luopua. Mullekin jää vielä ihan kivasti silloin :)

    VastaaPoista